Vi hjälper Norrtälje Energi kontrollera nerblåsta träd på elledningar. Alla områden är nu kontroller

  • 27 jun 2022

Totalt har 20 mil ledningar kontrollerats och kartor samt faktura för ersättning till klubben är överlämnad till Norrtälje Energi. De har varit mycket tacksamma för vår hjälp.  Stort tack till alla som har hjälpt till med detta.

Maila Peter era kontonummer för utbetalning av milersättning 18,50kr/mil enligt den sammanställning av körda mil enligt listan Inventering Norrtälje Energi kabelnät

Vi har fått en förfrågan från Norrtälje Energi att på deras ledningsnät kontrollera om det ligger träd mot ledningar eller om stolpar har gått av. För detta får klubben en ekonomisk ersättning för varje kilometer kontrollerad ledning.

Vi har nu fått mycket bra kartunderlag från Norrtälje Energi för att kunna hjälpa dem med denna kontroll av elledningar. 

Karta med olika områden där ni väljer område och kontakar Peter för att få detaljkartor på papper. Översiktskarta kabelnät Norrtälje Energi

Områden fördelade bland klubbmedlemmar version 2206017 Inventering Norrtälje Energi kabelnät

På dessa kartor markeras med märkpennor som vi har fått om det är stolpe som gått av eller om det är träd som fallit på elledning. Vi har fått Norrtälje Energi varselvästar som skall bäras vid inventeringen.

Efter genomförd inventering lämnas ifyllda kartor tillbaka till Peter samt sammanställning av antal körda mil med egen bil för redovisning till Norrtälje Energi.

Klubben kommer efter utbetalning av Norrtälje Energi vidarebetala EGB ersättningen 18,50 kr/mil till medlemmarna.

Önskemål att vi är klara med detta senast 5/6.

Om några frågor kontakta Peter Lindberg 070-557 9337 

peter.l.lindberg@gmail.com

Nedan text från 22/3

Norrtälje Energi önskar hjälp med är att ”gå” igenom deras lågspänningsnät som hänger i luften. Det är ca 200km totalt utspritt över koncessionsområdet/täckningsomrpådet.

Se denna karta Översikt NEAB (fastighetskartan) där blå färg visar det lågspänningsnät med lufledningar som är aktuella att kontrollera. Man skall kontrollera att det ej ligger träd emot ledningen eller om stolpar/ledningar rasat ner på backen. Hittar man nåt fel kan man markera det på kartan eller ta en bild och geopunkt. Man får absolut ej röra nånting som hänger ned, det skall alltid betraktas som spänningsförande.

Nedan visar exempel på kartunderlag som vi kan få från Norrtälje Energi.

Nodsta-Sikakabeln Översikt HSP

T507 Nodsta-Sikakabeln

T508 Nodsta-Sikakabeln

Norrtälje Energi har ca 250 kartor med olika mängder luftledning på alla så klart.  

Milersättning 18,50 kr/mil kommer att utbetalas för bilkostnader. Kontakta Peter för att få info om överrenskommen ersättning per km kontrollerad kabel. Det blir bra med pengar till klubben men vi behöver dela upp detta arbete eftersom det kräver en hel del tid. Målsättning att det skall vara klart innan midsommar. Kontakta Peter senast 29/3 så att klubben kan ta ett beslut på om det är tillräckligt många intresserade klubbmedlemmar för att vi skall säga JA till detta erbjudande. Peter tel. 070-557 9337 peter.l.lindberg@gmail.com