Roslagshelg 7-8/5 närmar sig klart för start

  • 5 maj 2016

image: Roslagshelg 7-8/5 närmar sig klart för start

Förberedelserna inför Roslagshelg är nu inne på slutspurten strax väster om Penningby. Terrängen som senast användes på SM Lång 2014 kommer återigen att kunna erbjuda de tävlande sina klurigheter och möjligheterna att hitta de fina, vägvinnande stråken som kommer att kora segrare.

Banläggare Torbjörn Lännevall har ännu en gång fått möjlighet att lägga banorna och tack vare hans goda kännedom om terrängen sedan SM Lång så utlovas roliga  banor. Det gäller att släppa ut stegen på de lättlöpta områdena och anpassa farten där det blir mera detaljrikt. Tävlingsledare Robert Sandberg har jobbat med förberedelserna lång tid nu och även väderprognosen har han fått till mycket bra.

 

Under torsdagen byggdes TC upp under ledning av TC-chefen Mats Frost. Kartorna har tidigare i veckan skrivits ut av Ola Hultin och paketerats i sina plastfordral. Förmodar att startchefen Viktor Lindberg har dem förvarade under sin huvudkudde för att hålla koll på att de är i säkert förvar. Mats Lundman har som vanligt järnkoll på alla anmälningar, datasystem, liverapportering, livelox m.m. och har pluggat igenom de senaste versionerna av tävlingsreglerna för att säkerställa att allt går rätt till.

Vid tidigare provlöpning en ruggig aprilkväll var det mungiporna upp i skogen när man njöt av den fina skogen och terrängen. Nu i helgen blir det ändå bättre :-)

Nu köööööör viiiii hälsar Robert !!

Bilder efter uppbyggnad av TC

DSC_0809DSC_0810DSC_0807DSC_0805