Lärdomsinhämtning - SM Lång 2014

  • 26 sep 2014

Fyll i vår interna funktionärsenkät!

Då var OK Roslagens SM Lång tävlingar 2014 genomförda. Det genomfördes strålade tävlingar där vi fick mycket beröm för vårt arrangemang. Mycket kan gå fel på en orienteringstävling, särskilt på denna nivå där kvalitetskraven är höga och acceptansen för missar låg. Det gick inte fel utan istället utmärkt. Bra jobbat av alla.

 

Nu har vi därför chansen att utvärdera i lugn och ro, i huvudsak nöjda med arrangemanget.

 

Här finns förhoppningsvis mycket att lära. SM gav oss erfarenheter från för OK Roslagen nya eller ovanliga uppgifter:

Programbok, fältmåltid, GPS-sändningar, professionell speaker, onlineresultat, ny teknisk kartkontroll, omfattande arenabygge, högre finish-krav på arenan – både vad gäller utsmyckning och service, att i högre grad tillhandahålla väderskyddande tält och bord och stolar, stort behov av sponsorer och priser, högre krav på extern kontroll (kartkontrollant, bankontrollant, tävlingskontrollant, SOFT-coach – som vi dessutom i stort sett själva fick ordna fram åt UOF åt oss), mer omfattande och snyggare skyltning, bagagetransporter, löparkarantän, kvalitetskrav innefattande dokumenterade instruktioner, förstarter, noggrannare regelefterlevnad i alla steg mot löparna - inte minst i startfunktionen, nya betalningssystem i markan, genomgripande högre nivå på inte minst bagageåterlämning duschar toaletter, sjukvård – räddningskedja och dopingkontroll, mästarhögtidlighållande med prisutdelning och seminarium, mm mm.

Listan kan göras lång…

 

Den chansen att lära oss för framtiden ska vi ta! Därför hoppas jag att ni vill ta er tiden att i lugn och ro sätta er ner, tänka igenom och skriva ner era lärdomar. Genom att ha utfört har vi fått erfarenheter, genom att reflektera över det lär vi oss själva och genom att skriva ner kan dessa lärdomar även komma andra till del.

 

Svaren insamlas utan krav på namn och kommer att behandlas i klubbens interna utvärdering. Vid ett senare tillfälle bör vi också samlas för gemensam muntlig erfarenhetsöverspridning. Ber att få återkomma med tid för detta.

 

Länk till Enkäten

(Inloggning krävs för att nå länken, samma som personlig inloggning på eventor. Vid problem, maila mig så skickar jag en länk)

 

Otto Lundman
Tävlingsledare SM Lång 2014