Stort intresse för utbildning Sportident

  • 23 apr 2014

Det var 10 st elever på utbildning i användning av Sportident som hölls av Staffan 22/4. Mycket bra utbildning där Staffan berättade teoretiskt om funktionerna på Sportident-enheterna och eleverna fick praktiskt prova att använda utrustningen.

I inledningen på kursen delade Staffan ut USB-minne med de program som eleverna behövde installera på sina personliga datorer. Efter utbildningen hade alla elever som hade egen dator med sig installerat de program som behövs för att programmera om SI-enheter och de hade provat att allt fungerade.

För enklare träningar fungerar systemet att använda utan behov av programmering av enheterna eftersom det skall finnas enheter som är förprogrammerade med funktion töm och olika kodsiffror på kontroller. Till systemet finns en avläsare med batteridriven sträcktidsskrivare som kan användas för t.ex. träningar. Som en del av de praktiska övningarna förbereddes de enheter som skall användas på veterantouren 24/4.

Deltagare på utbildningen var Curt, Mats F, Mats L, Christian, Tom, Ove , Pontus, Pål, Sivert, Peter och Staffan var lärare.

10 elever på SI-utbildning