Bidrag för inköp av nytt stämplingssystem från Roslagens Sparbanks Stiftelser

  • 29 nov 2013

28/11 tilldelades OK Roslagen bidrag för inköp av nytt stämplingssystem från Roslagens Sparbanks Stiftelser. Systemet Sportident är beställt och kommer att levereras inom några veckor.

Motiveringen för bidraget från Stiftelsen enligt nedan:

Roslagens Sparbanks Stiftelse ger ett bidrag så att OK Roslagen kan investera i ett nytt stämplingssystem för orientering. Det nya stämplingssystemet kommer väl till pass inför arrangemanget av SM i orientering 2014 samt vid klubbens kommande arrangemang de närmaste åren.

Styreslen i OK Roslagen har sedan i våras diskuterat det stora behovet av inköp av nytt stämplingsystem. Vårt nuvarande system EMIT har nått slutet på livslängden. En utvärdering av vilket system som skulle köpas in har genomförts under våren. Fundreingar var att kunna köpa in ett Touch free system men den tekniken är ännu inte färdigutvecklad och både EMIT och Sportident behöver ytterliggare år av utveckling innan det är moget för anvädning. Sportident blev det system som beslutades att köpas in. Tack vare bidrag från Roslagens Sparbanks Stiftelser har nu detta blivit möjligt. Nedanstående utrustning är beställd.

  Antal
BSF 8DB (röd)  40
Fästplatta 5 BSF 8(passar i fästplatta 1)  50
BSM 7-USB  4
BSM 7 (seriell) 2
SI-Master (Special Time Master med LCD)  1
Set med funktionsbrickor 1
Programeringsstav (nya passar även BSF8) 1
Väska för t.ex. 20st basenheter 1
Väska för 20st basenheter och 1st masterstation 1
Termoprinterpaket 4 Martel 1
Stativ med avtagbar fästplatta 5 20

Mer info om utrustningen finns på www.sportident.se 

Utdelning bidrag stämplingssystem 131128
Glada mottagare av bidraget var Peter, David och Sivert.

OK Roslagen fick även bidrag för sitt engagemang med att arrangera Norrtäljeklassikern i löpning och skidor. Detta bidrag delades med de andra arrangörerna av Norrtäljeklassikern som är Rånäs 4H, Norrtälje simklubb samt Friskis&Svettis. Tack vare detta bidrag till Norrtäljeklassikern finns det nu en egen hemsida för att sprida info om arrangemangen samt att deltagare kan anmäla sig via hemsidan. Se www.norrtaljeklassikern.se

Sparbankens Stiftelser