Info om planeringen inför SM 2014

  • 18 nov 2013

Det kan kännas som SM Lång 20-21/9 2014 ligger långt bort men det är nu vi gör förberedelserna för att det skall bli en bra tävling.

I förra veckan var det planeringsmöte i Uppsala med alla klubbar som skall vara medarrangörer i Upplands orienterings SM 2014. Protokoll från mötet finns här och kan läsas efter att man har loggat in på vår hemsida med samma inloggning som när vi anmäler oss till tävlingar. 131113 SM-möte anteckningar Uppsala

Otto Lundman är tillbaka på svensk mark och kommer att vara tävlingsledare för SM med Peter som biträdande tävlingsledare.

Per Forsberg är vidtalad att vara speaker under våra tävlingar. När arenagruppen (Jonas Nordström, Pål Jansson, Thomas Wahlqvist och Mats Frost tillsammans med Tobbe) har skapat en skiss med uppbyggnad av arena och målfålla skall vi bjuda hit Per så att han får komma med tips på hur vi skall bygga upp en publikvänlig och optimal arena.

Ia Lillstrand håller på och gör revidering av kartan nu under hösten och kommer att färdigställa den under våren. Tobbe har stråken för banorna klara och det kommer troligtvis att bli något mer tillfälle för provlöpning innan snön kommer.

Mark och jägarkontakterna har präglats av en positiv dialog där det har funnits en nyfikenhet och intresse av att det skall arrangeras ett svenskt mästerskap på deras mark.

På SM ställs stora krav på resultatrapportering och speakerljud online via internet och Staffan Broman har startat upp en dialog med de stora teleoperatörerna om vad föutsättningarna är för att få bra mobiltäckning och internet via fast anslutning på arenan.

Gemensamt möte planeras med de personer på arrangörsklubbarna i Uppland som skall vara delaktiga i data/tävlingsadministrationen. Planen är att kunnig person från förbundet skall finnas på plats för att informera om vad man behöver för utrustning och system. Nedanstående områden är aktuella att diskutera på detta möte.

- Data/tävlingsadministration
- Radiokontroller
- GPS-tracking
- Onlinerapportering både resultat och speakerljud
- Eventuellt lokalt WIFI-nätverk på arenan
- Mobilapp för resultatrapportering

Fältmåltid skall serveras till tävlingsdeltagarna och Jonas Thunberg har börjat titta på möjligheten varifrån som vi kan köpa in måltider och förslag på maträtter finns redan. Har ni förslag på något gott recept för att baka en SM-bakelse så kan ni tipsa Maria Lännevall om detta.

Samantha ingår i Upplands gemensamma marknadsgrupp och de har haft ett möte. Se anteckningar från mötet 131016 Anteckningar marknadsgruppen inför SM 2014. I marknadsgruppen har de bl.a. tagit fram grafiska profiler med logga för SM2014. Se denna länk med info om när man skall använda de olika logotyperna. Bilder med logotyper SM2014

Otto skall tillsammans med Peter ta fram en tidsplan och budget för arrangemanget. Vi skall också arbeta vidare med SM-organisationen och bemanningen där ni är välkomna att höra av er till Otto och berätta vad ni vill hjälpa till med. Tel.nummer till Otto Lundman är 070-2720624.                                                      Mail olundman@gmail.com

// Peter Lindberg