Lathund för nyheter, aktiviteter och Min sida

  • 3 feb 2009

Kortfattad beskrivning av hur man lägger in nyheter och aktiviteter på hemsidan. Uppdaterad 2014-11-14.

Den som vill ha möjlighet att redigera hemsidan behöver ha en personlig inloggning med redaktörsrättigheter. Meddela mats.lundman@comhem.se om intresse för detta, så initierar jag ett utskick från RF.

Så här lägger man in en nyhet:
Börja med att logga in på hemsidan (klicka på hänglåset högst upp till höger) och välj Redigeraläge. Ett fönster öppnas på vänster sida med en trädstruktur. Klicka på plustecknet vid Nyheter. Nyheter kan t.ex läggas in under rubriken Startsidan. Högerklicka på rubriken Startsidan, välj Ny sida, välj Skapa nyhet. En ny sida öppnas. Fyll i rubrik (även vid Namn), ingress och brödtext. I brödtexten går det att lägga in länkar till andra interna och externa sidor. Det går också att lägga till en bild. Tryck på Spara och publicera för att texten ska visas på hemsidan.
För att redigera en nyhet så högerklicka på rubriken till vänster och välj Redigera.

Så här lägger man in en aktivitet i OKR-kalendern:
Börja med att logga in på hemsidan och välj Redigeraläge. Klicka på plustecknet vid Klubben, klicka på OKR-kalendern, välj Skapa ny aktivitet. Fyll i namn på aktiviteten, plats, starttid etc. Ska aktiviteten återkomma väljer man upprepning. Fyll ev. i en beskrivning. Tryck på Spara när du är klar.
För att redigera en aktivitet så klicka på aktuell aktivitet och välj Redigera aktivitet.

Så här kommer man till Min sida:
Börja med att logga in på hemsidan. Klicka på Min sida uppe i övre kanten. Där kan man sedan kontrollera och ev. ändra sina uppgifter. Det går också att ändra sitt inloggningslösenord. Som användarnamn fungerar även personnumret.

Fullständig manual finns på IdrottOnlines hemsida.