Hoppa till sidans innehåll

Litauenläger

19 MAR 2019 10:44
En gråruggig helg i mars flög vi över Östersjön för att träna med våra klubbkompisar i Litauen vid Kuriska Näset.
  • Uppdaterad: 19 MAR 2019 10:44

Vi for från Norrtälje busstation tidigt på fredag morgon den 8/3. Vi var i detta fall Viktor+familjen Lindberg, Maria K och Thord. Vi flög via Riga till Palanga. Väl där mötte Kasté, Teklè och hennes medhjälpare Marius oss och lotsade oss via storköp i Klaipéda till boendet i Judokrante en bit ner på näset. Ordnat med lägret och träningar och kartor hade Teklè och Marius gjort.

Vi bytte om snabbt och gav oss ut på nattorientering. Skogen var kuperad gropterräng med tallskog med ingenting på marken. Banan var ganska snällt lagd vilket var tur eftersom det inte satt kontroller ute. Kvällen avslutades med tacomiddag. Vi bodde i två lägenheter med kök. De låg ett par hundra meter från havet mot fastlandet. Killarna i en och tjejerna samt barnen i den andra. Av någon outgrundlig anledning lagades och åts all mat inne hos tjejerna...

 

Lördag var det några hurtiga som började med morgonjogg innan frukost. Sedan sprang vi korridororientering alla utom Marius som satte ut snitslar till två andra träningar. Aron och Gustav sprang bara med sin mamma en slinga som det fanns många lustiga träfigurer utefter. Lunch, vila och sedan dax för träning två som bestod av slingor på en karta där stigarna var borttagna. Denna träning fanns det gula snitslar gömda vid kontrollerna. Dock regnade det så mot slutet av träningen var de inte gula längre...  Skönt med varm dusch innan det var middag. Många av oss följde med barnen på promenad till banan med träfigurer som nu i mörkret var delvis upplysta. Efter att ha sett hur barnen for omkring utan lampa i mörkrt undrar man vad man har pannlampan till. Kartläsning möjligen, för det varkade hur lätt som helst att springa i skogen utan lyse. Kvällen avslutades med kortspel och prat och förstås lite melodifestival för somliga.

 

Söndagens träning var en medeldistansbana med många kontroller. Barnen tvingades ut på en tur till havet på andra sidan näset som de sedan ine ville springa tllbaka från eftersom det var så roligt att hoppa undan från de stora vågorna. Ett och annat barn blev blött upp till knäna. Efter lunch blev vilan inte så lång då vi skulle titta på sevärdheter. Första anhalten var en stor skarvkoloni. Det kryllade av svarta fåglar i de döda träden. Nästa stopp var ett område med stora sanddynor. Man fick inte avvika från stigen vilket var svårt för vissa att hålla sig till. Det blåste förskräckligt men var annars vacker utsikt då man kommit högst upp. Det fanns skyltar som visade var det längre bort funnits hus som nu var begravda under sand.Således inget att se... Vi for vidare söderut till Nida där vi fick kartor av någon. Här var det mer storkuperat och vi sprang en brunbildsbana. Här passerade vissa av oss ett par stenar vilka var de enda vi såg under hela helgen. Barnen lekte i en lekpark under tiden. Vi besökte ett litet fik där många olika sorters bakverk provades. Priserna var per hekto och det var med svenska mått mätt väldigt billigt och gott. Hemma blev det snabbdusch innan vi skulle äta på restaurang. Eftersom det var lågsäsong hade de väldigt litet utbud och somligt tog slut efter att någon beställt. Tillslut hade trots detta alla fått mat och efter lite omfördelning mellan vissa tallrikar hade faten blivit rena och vi gick hemåt. Nu blev ånyo spel. UNO i Litauisk tappning där man räknade ihop poäng. Becka blev aldrig klok på reglerna utan försökte omedvetet fuska hela tiden. Marius var sämst så han vann.

 

Efter ännu en natts god sömn var det dax för sista träningen. Tennis-OL. Alla utom Thord var med och vi jagade igenom skogen i jakten om att inte bli sist till slingans sista kontoll. Träningen var rolig ända tills det var fem minuter kvar för då började startade ett ymnigt snöfall. Becka tvingade ut de två barnen på en tur till havet och väl utnför dörren had de hur roligt som helst och lekte "struntman" och gjorde kullerbyttor på stigarna. Viktor snitsade till en trevlig restlunch innan vi for tillbaka till flygplatsen. Vi kom lyckligt och väl hem till Norrtälje busstation sent måndag kväll där en välkomstdelegation stod redo att hjälpa oss sista biten hem.

 

Det var ett mycket trevligt läger, roligt att lära känna våra klubbkompisar bättre. Härlig terräng som det skulle vara tävling i i höst, 12-13/10. Vi var välkomna att komma till dem flera gånger, men vi hoppas ändå att vi ses även här framöver.

Skribent: Rebecka Lindberg
E-post: Adressen Gömd

Roslagens Sparbank

Norrtälje Energi

Norrtälje Kommun

JM 

Postadress:
OK Roslagen - Orientering
Lommarvägen 44
76152 Norrtälje

Besöksadress:
Lommarvägen 44
76152 Norrtälje

Kontakt:
Tel: 0704749684, 0707663262
E-post: This is a mailto link

Se all info