Hoppa till sidans innehåll

25 Manna, så blev det!

10 OKT 2017 22:57
  • Skapad: 10 OKT 2017 22:57

I år när vi firar 25 år, såg jag tidigt att vi kunde ställa upp med ett ”dream team” på 25-manna, med kanonlöpare på samtliga 25 sträckor. Placering 25 var möjligt.  I början av augusti meddelades vilka som skulle springa. Det var nu två månader kvar att komma i form på.

Tyvärr blir det dock aldrig som man tänkt sig. Skador och sjukdomar gjorde att tre av våra seniorer i sina bästa år som Karlsson på taket skulle ha sagt (25-30), fick kasta in handduken på sträcka 5. Denna sträcka som förr var OK Roslagens paradsträcka, men nu är vår akilleshäl! Goda råd var och blev dyra, hur skulle det lösas?  Det blev Tommy, som fick byta en given sträckseger på sträcka 3, den sjukdomsförföljde, som fick slita sig runt samt undertecknad, som fick byta bort en lagom svår H10 bana (str. 4). Det sista valet visade sig ödesdigert. Vi fick även kalla in våra rutinerade, dryga 50 åriga Uffe R och Thomas J på sträcka 7.

En kalkyl med beräknade löptider, visade på en sluttid på 5 timmar 36 minuter. Det skulle nog räcka till åtminstone topp 40.

Hur gick det då?

Joel och Rebecka gjorde fina lopp och tappade 1 minut var mot kalkyl.  Supergubbarna på 3:an gick aningen sämre än beräknat medan 4:e sträckan går enligt plan. Vi ligger nu 26:a. Dags för sträcka 5: Tommy går kanon, Otto enligt kalkyl, Viktor kämpar sig runt och så var det undertecknad. Efter en hyfsad inledning, blir det ett dåligt vägval och 2 min bom på 10:a. Tar sedan sänkan och blockstenpartiet ned till 13:e! Tycker att det är lite dåligt med spår, konstigt. Vidare nedför berget och sjöpassagen vid 14:e, uppför den tunga backen till 15:e, ca 100 m före kontrollen får jag av en slump syn på att det är väldigt mycket siffor och streck vid 10:an. Vid noggrannare koll ser jag att det två kontroller till mellan 10 och 13! 17 minuter, dryga 2 km, ca 100 höjdmeter senare är jag tillbaka på samma ställe. Växlar som 92:a. Damerna på sträcka går enligt kalkyl, dvs. kanonbra.  Även gubbarna på 7:an går stabilt. Källberg har inte sin bästa dag på 23:a men OK. Linus plockar en minut på kalkylen på 24:e och när Inga går ut på sista ser det ut att kunna bli en placering runt 60. Inga går kanon och är uppe på 45:e plats vid sjöpassagen. Nu är det bara min 15:e kontroll kvar och sedan mot mål. Ödet? vill tydligen inte att detta ska vara vårt 25 manna. Det blir en miss och en stor klunga smiter förbi. I mål som 61:a, samma som ifjol!

Var det möjligt att bli 25:a? Svar ja! Det fattades ca 30 minuter. Bara undertecknad står för 20 av dessa.  Den kalkylerade tiden hade räckt till plats 15!

Nästa år hoppas vi på vältränade seniorer och en H10 bana till undertecknad.

DÅ JÄKLAR! 

(Tänk på att det är planeringen som är det roliga. Går det som planerat är det kul, men oftast blir det ännu roligare att minnas de gångar det inte går som planerat!)

2:a laget.

En dryg vecka före start såg det mörkt ut att få ihop fullt lag. Men efter en raggningskampanj hade vi till och med några reserver. Det visades sig behövas. Kalkylen visade att det fanns chans att undvika omstarten. Några sena återbud gjorde att det inte var möjligt. Vidare lyckades UK (undertecknad) med bedriften att ta ut helt felaktig löpordning på sträcka 4,5 och 6, dvs. snabbaste startade först och långsammaste sist!  Det fick till följd att Mats L, som gick ut sist på sträcka 7, fick då den delikata uppgiften att springa sina 4,9 km på 5 minuter, för att vara i mål samtidigt som tredje löparen!

 UK ställer sin plats till förfogande till nästa år!

Det blev således omstart på 24:e och 25:e, men vi blev godkända och fick placering 275:a av 374 startande.  Härligt kämpat!

 

/Tobbe

Skribent: Torbjörn Lännevall
E-post: This is a mailto link

Roslagens Sparbank

Norrtälje Energi

Norrtälje Kommun

JM 

Postadress:
OK Roslagen - Orientering
Lommarvägen 44
76152 Norrtälje

Besöksadress:
Lommarvägen 44
76152 Norrtälje

Kontakt:
Tel: 0704749684, 0707663262
E-post: This is a mailto link

Se all info